Köp-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-hos-återförsäljare-Monica-Lehrbacker

Chalk Paint™ på sammet.

Jättekul att så många har hört av sig som är nyfikna på att måla på sammet! Här kommer bild på nästan färdig stol, detaljerna ska slipas lite för att framhävas och sedan väntar vaxning men jag vill visa och berätta nu...

Jag har alltså målat med Chalk Paint™ direkt på den sammetsklädda sitsen.
Själva stolen är Pure och sitsen Old Violet.
  • Först penslade jag på lite vatten på sitsen för att tyget skulle "ta åt sig" färgen bättre. 
  • ​Chalk Paint™ har ju ganska tjock konsistens just för att man ska kunna måla på så många olika material och sätt. Här är färgen utspädd med vatten, cirka 4 delar färg, 1 del vatten.
  • Jag har använt en stadig pensel som jag fört fram och tillbaka, kors och tvärs över tyget för att färgen ska "krypa in i materialet". 
  • När jag kände mig nöjd med hur färgen täcker (man kan ana liiite av den rosa färgen under det blå, jag har bara målat en gång) låter jag tyget torka ordentligt. Min stol fick stå ett par dagar.
  • Sammetsytan får förstås en lite strävare känsla av färgen. Efter att ha borstat upp ytan med en stadig borste blir det mjukare. Det är jätteviktigt att borsta mellan varje färglager. Överskottsfärg som lossnade när jag borstade dammsögs upp ordentligt innan det var dags för att provsitta...
  • ...och jag har provsuttit i vit kjol som inte blev det minsta blå!

Att kunna måla en sådan här klädd stol öppnar ju upp för oändliga möjligheter till förändring och försköning av gamla möbler och loppisfynd!

Varmt Välkommen!

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln