Köp-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-hos-återförsäljare-Monica-Lehrbacker

Annie Sloan Soft Wax eller Laquer...

Många undrar över hur man ska skydda sina målade möbler, ska man avsluta med Soft Wax eller Annie Sloan Laquer...? 

Chalk Paint™ är en dekorativ färg med oändliga möjligheter och uttryckssätt. Soft Wax är i första hand tänkt tillsammans med Chalk Paint™ när det gäller möbler. Vaxet framhäver färgens kulör, struktur och djup, det ger ytan en vacker finish.

Annie Sloan Laquer är uppskattat av många för att det ger en hårdare, skyddande yta. Det är egentligen ett golvlack därför står det emot "tuffare tag" än vad vaxet gör. 

Soft Wax framhäver kulören, färgens djup och struktur. Det ger den målade ytan en levande finish.

Det allra viktigaste när det gäller vaxet är att lägga på tunna lager och arbeta med små områden i taget så att inte vaxet hinner torka in. Vaxborste, trasa eller svamp är smaksak, prova dig fram till vad som passar dig bäst. 

När du är klar med ett område får inte ytan kännas kladdig, är den det är det för mycket vax. Det ska vara en "hal" känsla när du tar med handen över det nyvaxade. Du behöver inte jobba särskilt hårt med att lägga på det, ett tunt lager med borste eller trasa, bort med överskott, polera in det. Klart! 
Vill du ha mer lyster, efterpolera med trasa dagen efter.

För ännu bättre skydd lägg på ett tunt lager vax till.

Utförliga tips och råd om vaxning i tidigare blogginlägg som du hittar här.

Soft Wax ger dina möbler ett vackert antikt utseende, precis som vackra antika möbler vill de ha omtanke. Rykande varma koppar, microvarma tallrikar, ljuskoppar och andra varma saker riskerar att smälta vaxet, använd därför underlägg som skydd. 

Skulle olyckan vara framme och det råkar komma en fet fläck går den att få bort genom att slipa lätt på vaxet och sedan vaxa igen just där.

Har du vaxat det du målat men hellre vill ha lack, lägg på ett lager färg till först sedan kan du lacka. 

Varken vax eller lack ska utsättas för direkt vattenstänk. Får vatten ligga kvar på ytan riskerar vattnet att tränga in under vax/lackytan och skada färgen.
Det är därför man inte ska vaxa eller lacka möbler och föremål som ska stå utomhus där de utsätts för regn och fukt.

Alla "lackpartiklar" samlas på botten av burken, viktigt att röra om så att allt blandas. Skaka inte burken, då kan det bildas luftbubblor. Det är mycket viktigt att lägga på tunna lager även av lacken! För tjocka lager kan göra att det kan få en gul ton.

Ska du måla ett helt golv? Testa alltid både färg och lack på en liten yta innan du påbörjar hela projektet. 

Lacken är matt. 1 liter räcker till cirka 12 kvadratmeter. Den är torr på cirka 30-40 minuter men ska torka över natten innan du går på dina nylackade golv.

Lycka till med alla dina projekt!!
 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln