Köp-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-hos-återförsäljare-Monica-Lehrbacker

Graphite - månadens kulör.

Jag har länge tänkt att jag skulle vilja skriva om olika kulörer och att vi kanske visar upp våra projekt i just den här kulören för varandra.

Månadens kulör kan spegla årstiden, representera en årstid vi längtar till, vara bland de mest populära just nu eller helt enkelt helt slumpmässigt vald...

Graphite är den mest populära just nu därför blir den först ut som oktober månads kulör.

Graphite är en "mjuk svart" som kan få olika svärta med de olika vaxerna. 
Med Dark Wax blir den brunsvart och med Black Wax får du en djup, vacker svart. 
Målar du t.ex. stolar och använder Black Wax avsluta då gärna med ett lager Clear Wax eftersom det svarta vaxet innehåller så mycket pigment som i värsta fall kan färga av .

Graphite finns även som väggfärg, Annie Sloan Wall Paint.
(Du kan förstås alltid använda Chalk Paint™ även på väggar). 

Väggfärgen är också fantastisk att jobba med. Rollar du den så får du ett perfekt, slätt resultat med en lyxig och sammetslen känsla. 

Lyxig känsla men tålig och lätt att torka av är perfekta egenskaper.

Annie Sloan Chalk Paint Graphite & Pure marmoreringseffekt, marbling.

Det här är favoriten bland mina Graphiteprojekt. En byrå förvandlades till badrumsmöbel i Ateljén, kurslokalen här hos mig.

Jag letade ett tag och fann till slut den perfekta möbeln. Storleken var förstås viktig för att den skulle passa in i det relativt lilla utrymmet. Formen och stilen skulle vara en mix av lantligt rustikt men ändå med eleganta former.

Idén att marmorera skivan hade jag redan innan jag fann möbeln. Det var ju tur att den gick med på att få en marmorskiva. Marmoreringen är gjord med Graphite som bas,  sedan har jag använt Pure och lite Country Grey. 

...och så nya knoppar förstås. Det är alltid den där sista detaljen som sätter stilen.

Har du provat Graphite? Lägg gärna upp dina bilder i facebookgruppen Chalk Paint™ i Monicas Butik, en jättetrevlig grupp där vi delar med oss av inspiration, tips & råd. 

Chalk Paint™ och Wall Paint finns även i mindre provburkar som är perfekta för det lilla projektet eller när du vill prova på en ny kulör. 

Lycka till med dina projekt i vackra Graphite!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln