Köp-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-hos-återförsäljare-Monica-Lehrbacker

Så här använder du IOD Dekorstämplar

Med Iron Orchid Designs Dekorer öppnar sig en värld full av nya möjligheter till kreativt skapande och möbelförvandlingar. IOD-kollektionen består av Dekorformar till ornament, Dekortransfers och Dekorstämplar.
Jag börjar med att visa den omtyckta stämpeln Barnwood Planks...

IOD Dekorstämplar består av flera delar som tas loss, färg rollas på och när stämpeln trycks mot underlaget skapas de mest fantastiska dekorer. Barnwood Planks skapar på ett magiskt sätt känslan av drivved och grova plankor. Nästan som trolleri men resultatet blir riktigt trovärdigt!

Videoinspiration, steg för steg, tips & råd

Låt dina projekt, möbler och hela ditt hem bli ännu mer personligt och unikt.
IOD Dekorer och Chalk Paint™ ger dig verkligen oändliga möjligheter till ett skapande som inte bara ger fantastiska resultat, du har väldigt roligt under tiden också! 

Barnwoodstämpeln innehåller 2 olika ark att skapa med

Dekorstämpel Barnwood Planks består av två olika ark med olika brädor, "knaggar" och skarvar med spikar. De ser anonyma och blygsamma ut på produktbilderna men wow vilka effekter de ger!

Innan du börjar med skapandet

Det allra första du ska göra med dina nya stämplar är att "förbereda dem". Det gör du genom att med ett fint slippapper på en kloss ta med lätta tag i båda riktningar över stämpelns yta. På så sätt öppnas materialet upp och kan ta åt sig färgen på bästa sätt. Ta sedan loss dem, montera upp dem på det medföljande transparenta arket, rolla på färg och du är redo att börja med dina spännande projekt. 

När jag skapar plankor med Barnwoodstämpeln brukar jag "slarvblanda" kulörerna och låta rollern hämta upp dem så att träet får naturliga skiftningar, precis som på riktigt trä. Här är det Honfleur och Coco som rollern får mixa.

Vax ger ännu mer effekt och djup

På denna brädan valde jag att bara använda White Wax eftersom jag ville få den här ljusa effekten. Innan vaxning slipade jag av ytan väldigt lätt med fint slippapper för att få ner ytan där färgen lagt sig lite tjockare.
Kulörerna jag använt är Chicago Grey och French Linen "slarvblandade" på underlaget, Honfleur och Coco "slarvblandade" på stämplarna.

IOD Dekorstämpel Lady of Shalott, två ark, som skapar stora vackra rosmönster med fina detaljer.
IOD Dekorstämpel Pavo, också två ark med detaljerade påfåglar och fjädrar. Dubletter så att du kan "spegelvända" dem mot varandra. Underbart läcker!

Du hittar alla IOD produkter i webshopen på avdelning IOD Dekorer.
På hemsidan under fliken IOD kan du läsa mer om de olika dekorerna.

Ett spännande 2020 ligger framför oss

Det är årets första dag, första dagen på 2020. Visst känns det spännande! Det är som en ren och blank canvas som ska fyllas med vackra kulörer och mönster. Jag känner mig riktigt förväntansfull och full av nya idéer och ambitioner. En ambition är att lära mig skapa inspirerande och instruerande videos och redigera dem på ett bra sätt. Första försöket med denna första videon i detta första inlägget på årets första dag, de kommer förhoppningsvis alltså bara att bli bättre ;) :) Att lära nytt är spännande och roligt!

IOD Kurser och målardagar i Monicas Butik och Ateljé

Inspiration och information i videoform blir det härnäst om Dekorformar, Dekortransfers och ännu mer tips och råd om hur du skapar lager på lager med stämplarna genom att maskera. Boka dagen lördag den 25 januari, då ses vi här i Ateljén för en härlig skapardag med Chalk Paint™ och IOD Dekorer på dina egna möbler. Varmt välkommen! Mer info kommer.

Jag, i mitten, är stolt återförsäljare, enda i Sverige, som inspirerats direkt av IOD-systrarna Sally och Josie.

Jag känner mig väldigt stolt över att vara den enda återförsäljaren i Sverige som inspirerats direkt av IOD-systrarna Sally och Josie, de kreativa skaparna av Iron Orchid Designs. De besökte Europa och höll workshop i Hamburg i höstas. Nu vill jag föra all denna inspiration vidare! Vi ses här, på hemsida, fb och i Ateljén. 
 

Varmt välkommen!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar