Köp-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-hos-återförsäljare-Monica-Lehrbacker

Måla köksluckor med Chalk Paint™

Kan man måla köksluckor med Chalk Paint™? Kan man måla golv med Chalk Paint™? Kan man måla trappor med Chalk Paint™. Svaret är "javisst"! Du kan måla i princip allt med Chalk Paint™, det är samma sorts Annie Sloan Chalk Paint™ du använder på möbler, köksluckor, golv, trappor och allt annat. Det är bara teknik och efterbehandling som skiljer sig åt. Hur praktiskt och enkelt är inte det, samma färgburk till "allt"!

Bestäm stil och utseende. Vill du hålla en klassisk stil med luckorna målade "slätt och fint" eller en mer "lantlig och rustik" stil. Det är nämligen olika målartekniker och olika sorts penslar för respektive teknik. 
Så till det svåraste..., eller var det självklart och enkelt? Att välja kulör? :-)

Annie Sloan Chalk Paint för kök och köksluckor finns i många kulörer. Måla om kök med Annie Sloan kalkfärg är hållbart och ger en personlig inredningsstil

Börja med en ordentlig rengöring så att inga oljiga eller feta fläckar finns kvar, i värsta fall kan färgen "glida av" på sådana när vax eller lack appliceras. Milda men effektiva Sugar Soap är ett bra rengöringsmedel. Skölj med rent vatten och eftertorka med trasa.

Måla Klassiskt "Slätt och Fint"

  • Annie Sloan´s syntetpenslar är lämpliga till denna teknik. Måla snabbt och gå inte tillbaka i färgen eftersom den är snabbtorkande.
  • Låt torka ordentligt. Torktiden varierar. På vissa träslag där färgen går in är ytan torr efter cirka 40 minuter. Högblanka ytor kan behöva torka över natten. (Riktigt blanka ytor kan behöva ruggas upp lätt innan målning).
  • Vill du ha ett riktigt slätt och fint resultat kan du slipa lätt med fint slippapper på en kloss när du målat första lagret. Ta bort slipdammet.
  • När du målar andra lagret går det lättare att måla på det första matta lagret med lite vatten i färgen. Häll upp färg i annat kärl än färgburken och använd gärna duschflaska så att vattnet blir finfördelat, rör om sakta så inga luftbubblor bildas. Nu kan du gå över även de små partier som du kanske missade vid första strykningen.

Efterbehandling med vax eller lack?

Den målade och helt torra ytan ska nu förseglas med antingen vax eller lack.
Vaxet är tåligt när det applicerats i flera tunna lager och det ger en väldigt levande yta med vacker finish. Lacket är hårdare och nya uppdaterade Chalk Paint™ Laquer kan dessutom användas i våtutrymmen vilket är praktiskt i ett kök. Inlägg med fokus på lack och att lacka ytor kommer snart.

Annie Sloan Chalk Paint™, originalet bland de färger som ibland kallas kalkfärg, har funnits på marknaden i 30 år och har miljontals nöjda användare över hela världen. Jag har många års erfarenhet som återförsäljare och hjälper dig gärna med tips och råd. Varmt välkommen att kontakta mig.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln