Köp-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-hos-återförsäljare-Monica-Lehrbacker

Fågelsång med IOD ...och lite nytt

Vad är mer avkopplande än att hålla på med småprojekt. Enkla projekt på canvastavlor där motiven får växa fram med hjälp av IOD Dekorformar, färg och olika tekniker.
Den här tavlan får heta "Fågelsång" eller möjligtvis "Morgondimman lättar" eftersom kulörerna inte framhävs riktigt så som jag tänkt, de blev lite dimmiga... Det är det som är så skönt med sådant här "småskapande", det behöver inte alls bli som jag tänkt, huvudsaken är att njuta av skapandet.

Fåglarna är från IOD Dekorform Birdsong, grenarna och den tryckta fågeln längst ner kommer från IOD Dekorstämpel Birds Branches and Blossoms. Kulörerna jag använt med wash/frottageteknik är Original, Louis Blue, Svenska Blue och Chateau Grey. White Wax, Gilding Wax i Bright Gold och Bright Silver och till slut lite Black Wax för skuggor. 

IOD´s papperslera kan användas "tvärtom" också, d.v.s. man behöver inte trycka ner den i en form, man kan trycka saker i leran också. Här har jag först kavlat ut en liten klump lera för att sedan kavla ner videkvistarna i den för att få ett fint avtryck. Jag limmar fast med trälim och har "lite slarvigt" fyllt i trycket med utspädd Chalk Paint™ kulör Chateau Grey och till sist framhävt med en ny metallfärg som finns i olika guldlyster. 

Monicas Butik är återförsäljare i Sverige av Iron Orchid Designs, IOD Dekorer och har ett stort sortiment i butik och i web-shopen. Dekorformar för ornament, Dekorstämplar mer detaljerade än schabloner och fantastiskt vackra Dekortransfers. Allt från IOD finns här >

För "Fågelsång" har jag använt nya pappersark med tryckta noter. Jag har testat dem med Annie Sloan Image Medium Decoupagelim med bra resultat så nu är de på väg till butiken.

Ännu en ny produkt... En vattenbaserad metallfärg med bra täckförmåga och fin lyster, finns i olika metallglans. 

Lycka till med alla dina projekt! Varmt välkommen att kontakta mig för alla dina frågor om Chalk Paint™ och IOD Dekorer.
Monica

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar