Köp-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-hos-återförsäljare-Monica-Lehrbacker

Dags att måla utemöblerna!

Nu går veckorna fort fram till den där sköna tiden med vårsol, fågelkvitter och spirande grönska. Det är dags att förbereda utemöblerna för det sköna utelivet!

Chalk Paint kalkfärg ochj Annie Sloan lack på utemöbler i trädgård och på balkong

Har möblerna tillbringat vintern ute så ta in dem och låt dem torka upp inomhus ett par veckor. Det är viktigt att underlaget är helt torrt. Har de lös, flagad färg sedan tidigare så får den skrapas bort annars behöver oftast inte Chalk Paint™ mer förberedelser än rengöring. Oljade möbler eller teak är inte lämpligt att måla på eftersom vattenbaserad färg har svårt att få fäste på olja.

Förra året lanserade Annie Sloan sin nya lack. En lack som även kan användas utomhus och i våtutrymmen! Den är dessutom hård och slitstark så den passar utmärkt som skydd på dina målade golv också. 

  • Måla i favoritkulören för din trädgård, balkong eller uteplats. När du målat ett par lager så ska färgen skyddas mot regn och väta.
  • Välj Chalk Paint Laquer lack i Matt eller Gloss som är lite blankare utan att vara högblank. Späd lacken med cirka 10% vatten och rör om väl. Lacken är snabbtorkande så du får lacka snabbt och inte gå tillbaka i lack som redan börjat torka. Detta är speciellt viktigt på mörka kulörer, läggs lacken på i för tjocka lager riskeras "mjölkighet".
  • Lackade möbler och andra ytor ska torka inomhus i två veckor innan de ställs ut i kvällsdagg och sommarregn. Förvara dem inomhus när hösten och vintern kommer igen men det är långt till dess, nu ska vi njuta av uteliv!
  • Annie Sloan´s utförliga beskrivning med fler tips och råd följer med när du köper lacken.
Chalk Paint på krukor i betong och terracotta

Du vet väl att även krukor kan förnyas och förändras med färg. På krukor i betong och terracotta behövs ingen efterbehandling, krukorna andas och får fin patina av väder och vind. Denna kruka är en "helt vanlig lerkruka" som dekorerats med IOD Ornament och patinerats med Chalk Paint™.

Måla utemöbler med Chalk Paint kalkfärg, lacka utemöbler med Annie Sloan lack

Jag önskar dig en härlig sommarsäsong med en massa sköna utomhusprojekt! Varmt välkommen att kontakta mig för alla dina frågor om Chalk Paint™ och Annie Sloan lack.
Monica

Allt textmaterial  i detta inlägg och på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättlagen och får under inga omständigheter kopieras.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar