Köp-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-hos-återförsäljare-Monica-Lehrbacker

Pearlescent Glaze - skimrande pärlemorlyster

Chalk Paint firar 30 år i år! I samband med detta stora jubileum lanserar Annie en produkt med skimrande pärlemorlyster.

Pärlemorglansen kan användas på många olika sätt, den ger dina möbler och inredningsdetaljer ett vackert skimmer. Jag ser verkligen fram emot att se alla dina olika projekt med den.

För några veckor sedan fick jag en liten provburk skickad till mig från Annie Sloan i Oxford. Jag blev förälskad i det skimrande innehållet direkt!
Som så ofta så var det naturen som inspirerade till mina första projekt med pärlemorglansen. Ett par gamla ljusstakar i antiksilverglas och ett fat med organisk form fick kulörer och lyster som snäckorna på stranden. 

Du kan använda pärlemorlystern på många olika sätt. Applicera den direkt på Chalk Paint™ eller på en lackad yta. Här har jag målat den med syntetpensel på den vita överdelen direkt på Chalk Paint™ Old White. Längre ner på de blå kulörerna har jag jobbat med svamp. Den är också väldigt effektfull torrborstad på möbler och detaljer med ornament, tänk vilka möjligheter på IOD Dekorornament!

Glazen passar väldigt fint på ljusa kulörer. Den är också effektfull att använda i schabloner/stenciler och på IOD Dekorstämplar. Ytterligare tips är att "färga den" med lite Chalk Paint™ för pastellfärgat skimmer. Välj då kulörstarka kulörer och ta ytterst lite, t.ex. Emperors Silk för en rosa, Napoleonic Blue för en ljusblå. Anledningen till att du ska välja de starka kulörerna är att då kan du ta ytterst lite färg och pärlemorlystern riskerar inte att tappa sin lyster. 

Glazen ger ett skydd som ett lack men kan skyddas med ytterligare lacklager. och skulle då  kunna användas på golv! Wow alltså! Vax kan användas över den men det kan ta bort en del av den fina lystern.
Produkten är vattenbaserad. Burkarna innehåller 250 ml och beräknas räcka till cirka 6 kvadratmeter. Tvätta penslar, rollers, schabloner och stämplar direkt efter användning i ljummet vatten. Glazen är för projekt inomhus. 

Lycka till med alla dina pärlemorskimrande projekt, stora och små. Visa upp dem i fb-gruppen Chalk Paint och IOD Dekorer i Monicas Butik! Varmt välkommen in i den inspirerande gruppen. 

Kulörerna jag har använt på mina projekt i inlägget är Old White, Louis Blue, Old Violet och Graphite. Längst ner på skåpet en mix av Graphite/Honfleur. 
Sidorna på skåpet har "brädor" från IOD Dekorstämpel Barnwood Planks. 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar