Köp-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-hos-återförsäljare-Monica-Lehrbacker

Måla om en dörr - från vitt till lantligt rustikt

Att måla om dörrar kan ge ett rum ett helt nytt intryck. Här gav det rummet en enorm förändring eftersom den vita, "platta" dörren inte alls passade i den rustika miljön i Ateljén. Den har bara fått "hänga med" och inte hunnits med i den stora förvandlingen av rummet. Förrän NU! Äntligen! 

Jag känner mig sååå nöjd med förvandlingen ...och den gick snabbt!
En neutral färgskala och vitt vax ger den ljusa träkänslan jag var ute efter. Samma kulörer men med bruna Honfleur också på dekorstämpeln.

Tekniker med Annie Sloan kalkfärg. Du kan skapa vilken effekt du vill. Skapa effekt som drivved eller grov trästruktur för en lantlig rustik stil.

Jag börjar med att "slarvmåla" en grund. "Att måla färgen torr" är ett uttryck och en teknik jag jobbade fram inför mina drivvedskurser. Redan här har du fått fram en träkänsla. 

Första raden brädor är på plats! Mät och gör små markeringar så är du säker på att det blir raka linjer. 

Måla och måla om dörrar. Från en helt vanlig vit dörr till en lantlig och rustik med Dekorstämpel Barnwood Planks.

...och så här såg dörren ut innan förvandlingen! En helt vanlig vit och "platt dörr". 

IOD Dekorstämpel Barnwood Planks!! Den ser inte mycket ut på bild men den skapar magi på vilken yta som helst! Jag älskar den!

Detta var det första inlägget och projektet som jag kallar "Veckans gör om mig". Jag har en massa idéer om förvandlingar, främst av vita platta möbler och ting. Hoppas att jag inspirerar dig till att behålla det som du kanske är på väg att "kasta ut". Ge det några timmars omsorg med färg och dekorer. En förvandling som gör gott på alla sätt. 

Lycka till!

Senaste inläggen

Bloggarkiv