Köp-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-hos-återförsäljare-Monica-Lehrbacker

Måla och måla om väggar med Wall Paint

Måla och måla om väggar med Annie Sloan Wall Paint väggfärg. Väggfärgen är tålig men ger ändå ett sammetsmjuk och lite lyxig känsla.

Annie Sloan Wall Paint är en fantastisk väggfärg! Den är tålig men ger ändå en matt, sammetsmjuk och lite lyxig känsla. För en helt slät klassisk stil brukar jag rolla på den. Vill du få fram en flammig levande yta rekommenderar jag Annie Sloan´s väggfärgspenslar.

Att måla väggar och allt i ditt hem med inspiration från naturens färger.

Det finns många vackra kulörer på färgkartan för Wall Paint men jag älskar att mixa! Jag längtade efter en lugn vacker blå som gick åt grönt och jag lät naturen och skiftningarna i hortensior inspirera mig för rätt ton. 

Mina  bästa tips för att mixa kulörer för väggar

  • Mät väggytan och beräkna åtgång noga. 1 hink Wall Paint innehåller 2,5 liter som räcker till cirka 36 kvadratmeter. Lägg till för extra åtgång när du ska mixa, det är svårt att få fram exakt samma kulör igen.
  • Wall Paint finns även i provburkar. Perfekt när du vill skapa en bas av starka kulörer som du sedan ljusar upp.
  • Testa att ljusa upp med annan kulör än vitt! Prova med Old Ochre eller Country Grey. De ger väldigt varma fina kulörer.
  • Var inte rädd för att mixa. Börja med bara lite färg på ett papper för att känna dig fram till proportionerna. Sedan brukar jag räkna antal skedar eller deciliter och skriva upp mina recept. 
  • Lycka till med kulörmixandet och glöm inte att visa upp dina väggar i fb-gruppen Chalk Paint™ och IOD Dekorer i Monicas Butik.

Kulörerna som gav mig den där rätta "hortensiablågröna" är Aubusson Blue, Emperors Silk och Country Grey

Senaste inläggen

Bloggarkiv