Köp-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-hos-återförsäljare-Monica-Lehrbacker
Nya Dekortransfers från IOD är här! Nytt format, fler motiv, ljuvligt vackra! Vintermotivet Woodlands är "begränsad upplaga", dina möbler blir ännu mer unika med den. 

skapa enkelt med iod dekorformar & papperslera

Det är med stor glädje jag presenterar IOD - Iron Orchid Designs. Kollektionen består av underbara dekorer för målade möbler, inredningsdetaljer och allt i ditt hem. Välkommen till en värld med ännu fler oändliga möjligheter med Annie Sloan Chalk Paint™ och IOD dekorformar, stämplar och underbara transfermotiv. 
Bakom Iron Orchid Designs står amerikanska systrarna Josie Celio and Sally Griswold, besök deras supertrevliga hemsida ironorchiddesigns.com full med tydliga filmer som bjuder på massvis med inspiration. 

Med IOD dekorformar skapar du vackra ornament och dekorer till dina möbler. De kan även användas till tvål, smycken och bakverk. De är tillverkade av ett material som klassas som godkänt för att användas även till projekt med livsmedel och bakverk men använd då inte samma form till dina inredningsprojekt.

Dekorformarna kan användas med många olika medier t.ex. lufttorkande lera eller papperslera.

IOD papperslera är ett lufttorkande medium som är roligt och lätt att använda. Liksom de flesta pappersbaserade lufttorkande leror är det något krympande därför kan viss sprickbildning förekomma. Sprickbildningarna kan tillföra en vintagelook eller en antik känsla till dina projekt men du kan om du vill täcka med lite lera i efterhand eller helt enkelt måla över dem, Chalk Paint™ täcker ju sprickorna.

Ibland kan formarna behöva pudras eller penslas med lite majsstärkelse för att dekoren ska lossna lätt. 

Ett bra sätt att applicera dekorer och ornament är att avlägsna dem från formen medan de fortfarande är fuktiga och fästa dem mot ytan med lämpligt lim. För vertikala ytor, använd en skonsam tejp med låg fästförmåga som håller dem på plats så att de inte glider innan limmet torkat. 

Tänk på att alltid förvara pappersleran försluten, ta bara ut den bit du ska använda till projektet så att den inte torkar. 

Här är en video med inspiration, tips och råd för Barnwood Planks. 

Med IOD stämplar kan du förvandla möbler och inredningsdetaljer, ja allt i ditt hem. De är tillverkade av ett material som är klassat för att även användas på mat och vid bakning men använd inte samma stämpel som till dina inredningsprojekt. De är värmekänsliga, utsätt dem därför inte för hög värma och rengör dem inte i diskmaskin.

Förberedelser. Innan stämpeln används och tas bort från sitt underlag ska ytan förberedas. Använd ett fint slippapper och slipa till ytan lätt i två riktningar. Detta görs för att färgen ska få ett bra fäste på stämpeln. När du är redo tar du loss stämpeln från underlaget. Var inte rädd för att ta i, de är tåliga.

Att använda stämpeln på olika underlag.
Stor monteringsbricka – rekommenderas på stora, helt släta underlag t.ex. om du trycker på tyg som ligger på ett plant underlag. (Monteringsbricka finns snart i butik.)

”Freestyle" stämpling - så kallar IOD systrarna det när du använder stämpeln med den medföljande genomskinliga plasten att trycka med. Det här sättet är perfekt för möbler och väggar.

Vill du att stämpeln ska vara riktigt följsam använder du den precis som den är utan medföljande baksida.

Stämpla med Chalk Paint™. Häll ut lite färg på ett lämpligt underlag, Annie Sloan Mix Mat är perfekt. Hämta upp färg med en liten roller, rolla av överskottet och fördela jämnt över stämpeln. Testa gärna på olika underlag med olika mängd färg, som den är eller utspädd med vatten så att du får det utseendet och känslan du tänkt dig.

Vårda dina stämplar. Torka av stämplarna med papper eller trasa fuktad med vatten. Undvik att låta färg torka in i stämpeln. Emellanåt kan du tvätta dem med varmt vatten och en mild tvål. När de torkat placera dem på den genomskinliga plasten igen.

IOD Dekortransfers kommer att göra dina målade möbler ännu mer unika och personliga. De kommer att bli som konstverk! Tänk på att dekortransfers är ömtåliga och behöver lite extra omsorg och precision medan du arbetar med dem men det är det värt.

Förberedelser. Behåll din transferbild med den skyddande baksidan på tills du är redo att applicera bilden och motivet. Låt inte den klistriga sidan vidröra något innan den appliceras, undvik också att det klistriga viks och kommer emot det klistriga. Arbeta inte med transferbilderna utomhus eller i en blåsig miljö. Se till så att bilden inte utsätts för damm och smuts, det försämrar fästförmågan.

Applicering. Börja på en ren, torr och matt yta. Sally och Josie på Iron Orchid Designs rekommenderar att ytan ska vara lackad med vattenbaserad lack innan transfern appliceras, för att den ska fästa så bra som möjligt.
Lossa försiktigt transferbilden från den vita baksidan. Sänk sakta och försiktigt ner transferbilden mot underlaget. Låt den inte vidröra innan du är säker på placeringen. Använd små bitar av en skonsam tejp med låg häftförmåga för att hålla den på plats.

Börja överföringen i ena änden av bilden genom att använda det medföljande verktyget. Gnugga dig fram med fasta tag och låt bilden fästa mot underlaget. Gör detta tills hela motivet är överfört. Har någon del av motivet inte kommit med, lägg ner bilden igen och gnugga lite till just där. När hela motivet är överfört kan du släta till med rena, torra händer för att få en helt slät och fin yta.
Försegla den målade ytan och motivet med Annie Sloan Laquer. Grattis! Nu har du en vacker och helt unik möbel som är som ett konstverk.